måndag 11 april 2016

Informationsblad april 2016


Vi har under det pedagogiska året arbetat mycket med Amanda som undrar över el samt, Jag och min omvärld.
På förskolan tillämpar vi ett demokratiskt arbetssätt där barnen aktivt har deltagit. Vi strävar efter att barnen är delaktiga i sin egen kultur och utvecklar känsla och respekt för andra kulturer. Vi har använt till viss del den mångkulturella almanackan som en del i verksamheten. Vi har intervjuat barnen för att lyfta barnens intresse. På detta vis får barnen ta ansvar och kan på så sett påverka förskolans klimat ytterligare. Vi har också tagit del av barnens tankar i arbetet kring Likabehandlingsplanen. Barnen har gjort egna gemensamma regler. Under våren kommer vi ytterligare arbeta med barns ansvarstagande genom att träna ansvarstagande och empati samt, Håll Sverige rent. Empatiutvecklande och miljötänkande övningar för barn i förskolan med läroplanen i fokus.

Vi kommer att synliggöra vårt arbete och vårt förhållningssätt när det gäller att utveckla barnens ansvarstagande.
Vi ska vara tydliga mot barnen i våra förväntningar på vad som är deras ansvar.
Vi ska påminna barnen om överenskommelser så de har möjlighet att lyckas.
Följa upp hur de tagit sitt ansvar.
Uppmuntra framsteg.



Vi behöver er hjälp!
Prata gärna med era barn om hur man tar ansvar för sina handlingar och hur olika handlingar kan få olika konsekvenser. Vad kan ni bidra med hemma så att barnen lär sig ta ansvar?

FÖRSKOLA OCH HEM
Vårdnadshavare har ansvaret för sina barns fostran och utveckling. Förskolan ska komplettera hemmet genom att skapa bästa möjliga förutsättningar för att varje barn ska kunna utvecklas rikt och mångsidigt. Förskolans arbete med barnen ska därför ske i ett nära och förtroendefullt samarbete med hemmen. Föräldrarna ska ha möjlighet att inom ramen för de nationella målen vara med och påverka verksamheten i förskolan. Att förskolan är tydlig i fråga om mål och innehåll är därför en förutsättning för barnens och föräldrarnas möjligheter till inflytande.


Vi har under året även arbetat med vårt stora tema Amanda undrar över el.
På avdelningen har vi haft samlingar i smågrupper och i storgrupp. I de mindre grupperna kan problemlösning med reflektion och diskussion i vardagen prioriteras. I stor gruppen prioriteras sång och musik.


Vi erbjuder utvecklingssamtal under april.
Ta gärna kontakt med oss om tiden ni erbjudits behöver ändras. Samtalen för barn som börjar i förskoleklass efter sommaren fokuseras på överlämning och vi önskar barnen lycka till i det livslånga lärandet. Fritidsverksamheten öppnar v.32, då öppnar även Stjärnfallets avdelning efter sommarsammanslagningen.


Dropp in fika onsdag den 18 maj 12:15 - 16:15
Barnen bjuder på kaffe och en liten kaka. Det finns då tillfälle till att titta på barnens dokumentation och utställning.
                                                    


Utflykt till ”Pippilekplats” Norrekattspark tisdag den 24 maj.
Vi åker från förskolan kl 9.00 beräknas vara hemma vid Stjärnfallet igen vid 13.00. Vid ösregn ställer vi in utflykten.


Ni är alltid välkomna att höra av er om ni funderar över något. Vi som arbetar på Stjärnfallet önskar ett gott samarbete med er som vårdnadshavare.
Stjärnfallet arbetar för att upptäcka, undersöka, utforska, uppleva, utvärdera. Detta för att få utveckling för alla barn i verksamheten.
Var vänliga att höra av er på telefon eller sms senast kl. 8.30 vid frånvaro. Hör även av er när ert barn kommer tillbaka. Detta för att vi ska kunna planera verksamheten samt att vi måste veta antal portioner till lunch och mellanmål.
Telefonnummer till Stjärnfallet 0702 35 62 47.
Med vänliga hälsningar Sandra, Ingela och Jens.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar